dinsdag 29 januari 2013

VROLIJKE CUPCAKES

Van Huize van Marrosa kreeg ik het verzoek om 4 cupcakes te maken uit deel 1 van het cupcakesmagazine van DE VROLIJKE VILTVRIENDJES.
Eén had ik al eens gemaakt, een Hollandse molen (zie bovenaan mijn blog) en had ik nog liggen, het clowntje ook al eens, maar dan ik een andere uitvoering en die had ik niet meer.

Een verjaardagsclowntje
Een stekelvarken
Een zonnebloem met vlinder.

Zo dit was het weer, een fijne dag nog.


zondag 27 januari 2013

*CAL*PETIT FOUR ZESTIEN

De één na laatste Petit Four is een slagroomhoorn met schijfje mandarijn en chocolade blaadje. De hoorn moest eigenlijk met aardbeienmousse gevuld worden, maar ik koos voor slagroom omdat deze hoorn mij doet denken aan verjaardagen bij mijn schoonouders jaren geleden. Als de doos met gebak gebracht werd, probeerde iedereen de slagroomhoorn als eerste te bemachtigen.
dinsdag 22 januari 2013

WINTERVILT

Dit wintertafereel is al weer van een paar jaar geleden, maar ik vond het met deze temperaturen heel geschikt om te laten zien.

Deze paddestoel is een ontwerp van Merita, leuke variatie op de rood-met-witte-stippen paddestoel.

Deze sneeuwkabouterfamilie is van Pop en Plank.


zondag 20 januari 2013

*CAL* PETIT FOUR VIJFTIEN


Het 15e taartje is een BANANENSOES , lekker om te zien, leuk om te maken. Hierna komen er nog 2 dan sluit de CAL.donderdag 17 januari 2013

PIMBA DE PINGUIN

Mijn kleindochter Luna is gek op Pim en Pimba op BabyTV. Van mijn zoon kreeg ik het verzoek of ik er één kon haken, nou ja ik kon het altijd proberen.

Zo zien ze er uit op BabyTV

Ik heb het meisje Pimba gehaakt.

En nu maar hopen dat Luna Pimba leuk vindt, want ze is niet zo dol op knuffels en poppen.  Ze krijgt Pimba op haar eerste verjaardag op 5 februari (natuurlijk krijgt ze nog meer cadeautjes).zondag 13 januari 2013

ZWEEDS PAARDJE

Tijdens mijn Kerst-crea-markt kreeg ik het verzoek of ik een Zweeds Paardje kon maken en dan ik het donkerrood, het mocht eventueel ook een ezeltje worden. Nou ezeltjes had ik al meer gemaakt, maar een Zweeds Paardje kende ik niet. Maar tegenwoordig hebben we Google en daarop vond ik.....
...dit paardje.

Ik maakte eerst een proefexemplaar van een wat minder soort vilt in een taupekleur......

....maar dit paardje vond ik wat te ielig. Het moest een stevig en eenvoudig gestileerd paardje worden met oren uit één stuk.
Maar wegdoen kon ik dit paardje niet, dus gaf ik hem een leuk dekje en lintjes in de stijl van het Zweedse model.

Eindelijk vond ik hem geschikt, lekker breed en stevig op de poten, ik maakte van vilt een dekje, dat ik borduurde met een bloem in open kettingsteek, platsteek en knoopsteekjes en de bandages borduurde ik in flanelsteek. Van alle kleuren maakte ik een vlecht voor het staartje.

Bijna vergeten een foto van het ezeltje te plaatsen. Dit ezeltje heb ik veel gemaakt voor bij de kerststal, maar zo is hij ook leuk.

Volgende week bel ik die mevrouw om te vragen welke ze wil hebben, stiekem hoop ik dat ze het ezeltje kiest.
zondag 6 januari 2013

#CAL# PEITI FOUR VEERTIEN

Een hele leuke deze 14e petit four PANDAN SPEKKOEK, de slagroom heb ik weggelaten, dat is te zoet, ik heb hem gegarneerd met een crispy bananen chip.


vrijdag 4 januari 2013

*CAL* PETIT FOUR DERTIEN

De 13e petit four is een tulband met krenten of chocolade en daar hou ik niet van, dus heb ik er een vruchten tulband van gemaakt.
De volgende is een spekkoek, die heb ik veel op en vind ik lekker, daar ga ik vanmiddag maar aan beginnen.

donderdag 3 januari 2013

GEHAAKTE PLUISJES EN EEN UIL

Eindelijk weer eens wat af, dit keer haakwerk.

 Konijntje Pluis, een patroon van Stip en Haak.

Zusje Pluisa.

Broer en zus.

Uiltje Pim of is het Pam of misschien Pet van Tessa van Riet. dinsdag 1 januari 2013

GELUKKIG NIEUWJAAR


Ik wens al mijn volgers een heel gelukkig, gezond en creatief 2013.

Groetjes Marjanne