zaterdag 9 juni 2012

HUP HOLLAND HUP

De voetbalkoorts is hier ook toegeslagen.
Ik had nog een stel touwpoppetjes liggen en ben daarmee aan de slag gegaan, dat was nog een hele klus, want ik ben weer zo'n muts die alles tot in de kleinste details juist wil hebben. Ik heb dan ook met meer dan normale belangstelling de oefenduels gevolgd, om er maar achter te komen welk merk en kleur  voetbalschoenen ze droegen. Gelukkig is er Google en daarop heb ik alle shirts en schoenen kunnen vinden.
Daarna nog een oud dienblad omgetoverd tot voetbalveld.

Vanavond is het Nederland tegen Denemarken. Eriksen van Denemarken haalt uit..........

...........gelukkig houdt de keeper hem.

De scheidsrechter.

Onze aanvoerder Mark van Bommel. Volgens mijn zoon lijkt hij voor geen meter, maar ja een beetje fantasie moet je hebben. Alleen de schoenen waren goed, dus mijn speurwerk is niet voor niets geweest.

Dit is Dirk Kuijt, die speelt waarschijnlijk niet, maar ik heb hem gekozen om zijn blonde krullen.

Verdediger Gregory van der Wiel. Heel grappig vind ik zijn roze Nikes

Aanvaller Ibrahim Afellay, het idool van mijn nichtje.

Wesley Sneijder, op zijn haar kreeg ik veel commentaar, maar die beste jongen is bijna kaal en in de houten kraal die ik als hoofd gebruikt zit een heel groot gat, dus hij moest haar hebben en een beetje een baard en snorretje.

Keeper Maarten Stekelenburg, hopelijk houdt hij zijn doel schoon.

Onze tegenstander van vanavond Christian Eriksen van Denemarken.

Nu maar duimen dat Nederland wint vanavond,

Oranjegroetjes Marjanne

4 opmerkingen:

 1. Wat geweldig leuk Marjanne, nu zie ik waar het oranje vilt voor nodig was! Vooral je verhaal maakt het een geheel. Helaas hebben ze verloren maar dat komt niet door jou gebrek aan inzet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gedaan hoor! Dat was nog een speurwerk. Het dienblad dat je omgetoverd hebt tot voetbalveld vind ik goed gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt tot in detail! op de eerste foto zag ik de roze voetbalschoenen al!! Helemaal te gek, ik zei gister tijdens de wedstrijd(die ik met bijna alleen maar jongens keek) zei ik iets te enthousiast : '' Roze en Oranje vloekt enorm, hoe kan hij dat nou dragen!'' Dat was eerst een ''mega'' vrouwen opmerking, ten tweede kreeg ik uitleg.. Je kan je voorstellen hoe ik erbij zat.. ;-) Ik hou voortaan mijn mond!

  Maar je 11-tal, en 1 deen zien er geweldig uit! echt tot in detail te gek!

  Groeten, Jeanine.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.