donderdag 21 april 2011

KELFJE BELLE BLAUW

Latijnse naam: Kelfus Kabouternitus
Kelfjes zijn recentelijk ontdekt door wetenschappers in de diepe bossen van het Zwarte Woud. Een kelfje is een levensvorm die kleiner is dan een kabouter, de grootte heeft van een elfje, maar niet de kenmerken draagt van een elfje. Zo hebben kelfjes geen vleugels en ook geen elf-achtig gedrag. In dat opzicht hebben ze meer het karakter van een kabouter, die veelal meer ondeugende trekken vertoont.
Kelfjes zijn harde werkers, wat overeenkomstig is met zowel elfjes als kabouters, en zijn dagelijks druk bezig met hun werkzaamheden: het verzorgen van de groei van de toverpotloden, die als ze volgroeid zijn, worden samengebundeld in een houten doosje. Een bundel potloden bestaat uit de drie primaire kleuren, te weten: rood, blauw en geel. Gebundeld zorgen de potloden voor prachtige kleuren en magie. Aannemelijk is dan ook dat de Ierse kabouters uit Midden Ierland deze potloden gebruiken voor het maken van hun regenbogen.

Wetenschappers hebben verschillende expedities opgezet om dit soort doosjes met toverpotloden te vinden, maar vooralsnog hebben deze niets opgeleverd. Met vermoedt dat deze diep in de bossen verscholen worden, onder bewaking van Hollandsche kleitrollen. Het is dan ook vrij uitzonderlijk dat de kelfjes drie van hun soort hebben uitgezonden om de toverpotloden te demonstreren. Goede verzorging van deze kleine vriendjes is dus een pré. Dit Kelfje van Atelier Luus heb ik laatst bij Niels Holgersson gekocht, ik wilde het al eerder kopen maar ik vond het wat duur voor zo'n klein popje (nog geen 10 cm hoog), maar het was in de aanbieding, dussssss.


Het potlood is leuk om te maken, de streng wollont was wel wat aan de korte kant.
Ik heb het gezichtje wel wat veranderd, het origineel heeft een scheef mondje, dit lukte bij mij niet, ze kreeg zo'n agressief uiterlijk, dus heb ik haar maar een lachend mondje gegeven.
Voor de haartjes heb ik ipv DMC, gemêleerd lontwol gebruikt. 
 Viltgroetjes van Marjanne

zondag 17 april 2011

HOLLANDS GLORIE


Voor Huize van Marrosa heb ik de Delfts Blauwe serie van Atelier Pippilotta gemaakt en  een oud model zeepketting heb ik op verzoek van Maria bewerkt tot een Hollands Glorie ketting  met gehaakte onderdelen in rood-wit-blauw.
Alle drie de onderdelen met de zeepketting.
Viltgroetjes van Marjanne

dinsdag 12 april 2011

PALM PALM PASEN

Nog iets voor Pasen, twee Palm- Palm- Pasen figuurtjes van Atelier Anne-Merijntje.
 Het meisje is een nieuw pakketje, dat ik vorige week bij Niels Holgersson kocht, het jongetje is een bewerking van een ouder pakket.

Samen poseren ze voor de paasboom.

Nog een keer Marie Patisserie, ze zit hier bij vriendjes van vorig jaar.

Paasgroetjes van Marjanne

donderdag 7 april 2011

MARIE EN DE KLEINE PAASHAAS

Toen ik het pakket van Marie Patisserie van Jit Design zag was ik meteen verkocht, wat een leuk ontwerp en ook zo leuk om te maken.
Ik heb alleen kraaltjes voor de garnering en de oogjes gebruikt ipv borduurzij.Bij Niels Holgersson kocht ik afgelopen zaterdag de kleine paashaas van Het Kleine Atelier met wat kleine haasjes van vilten kralen, hoewel het stofje van het rokje schattig was, heb ik het vervangen voor een kleur die beter bij mijn paasboom past.

Viltgroetjes van Marjanne