donderdag 21 april 2011

KELFJE BELLE BLAUW

Latijnse naam: Kelfus Kabouternitus
Kelfjes zijn recentelijk ontdekt door wetenschappers in de diepe bossen van het Zwarte Woud. Een kelfje is een levensvorm die kleiner is dan een kabouter, de grootte heeft van een elfje, maar niet de kenmerken draagt van een elfje. Zo hebben kelfjes geen vleugels en ook geen elf-achtig gedrag. In dat opzicht hebben ze meer het karakter van een kabouter, die veelal meer ondeugende trekken vertoont.
Kelfjes zijn harde werkers, wat overeenkomstig is met zowel elfjes als kabouters, en zijn dagelijks druk bezig met hun werkzaamheden: het verzorgen van de groei van de toverpotloden, die als ze volgroeid zijn, worden samengebundeld in een houten doosje. Een bundel potloden bestaat uit de drie primaire kleuren, te weten: rood, blauw en geel. Gebundeld zorgen de potloden voor prachtige kleuren en magie. Aannemelijk is dan ook dat de Ierse kabouters uit Midden Ierland deze potloden gebruiken voor het maken van hun regenbogen.

Wetenschappers hebben verschillende expedities opgezet om dit soort doosjes met toverpotloden te vinden, maar vooralsnog hebben deze niets opgeleverd. Met vermoedt dat deze diep in de bossen verscholen worden, onder bewaking van Hollandsche kleitrollen. Het is dan ook vrij uitzonderlijk dat de kelfjes drie van hun soort hebben uitgezonden om de toverpotloden te demonstreren. Goede verzorging van deze kleine vriendjes is dus een pré. Dit Kelfje van Atelier Luus heb ik laatst bij Niels Holgersson gekocht, ik wilde het al eerder kopen maar ik vond het wat duur voor zo'n klein popje (nog geen 10 cm hoog), maar het was in de aanbieding, dussssss.


Het potlood is leuk om te maken, de streng wollont was wel wat aan de korte kant.
Ik heb het gezichtje wel wat veranderd, het origineel heeft een scheef mondje, dit lukte bij mij niet, ze kreeg zo'n agressief uiterlijk, dus heb ik haar maar een lachend mondje gegeven.
Voor de haartjes heb ik ipv DMC, gemêleerd lontwol gebruikt. 
 Viltgroetjes van Marjanne

4 opmerkingen:

 1. Goed op je kelfje passen hoor. Ze ziet er lief uit. Zullen vast nog weinig mensen zijn die van kelfjes weten, laat staan dat ze er al een bij hun in de buurt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig kelfje! Mooie kleuren zeg!!
  leuk pakketje!!

  ze heeft een onwijs lief hoofdje.
  Pas je goed op haar!

  Groetjes, Jeanine.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een liefie, erg leuk! (En als ik er een tegen kom zal ik er heel voorzichtig mee omspringen!)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.